Při natáčení podcastu v Pohankovém mlýně Šmajstrla nám pan mlynář prozradil recept na vynikající bezlepkovou a, kdo musí, také bezlaktózovou bábovku. Prozradíme ho i vám.
Pohanková bábovka pana mlynáře
- 4 vajíčka
- 200 ml olivového oleje
- 200 ml mléka bez laktózy nebo obyčejné
- 150 g cukru
- 230 g pohankové mouky z Pohankového mlýna Šmajstrla
Žloutky spolu s olivovým olejem, mlékem a cukrem vyšleháme do pěny. Mezi tím si vyšleháme bílky se špetkou soli. Oloupeme jedno větší jablko a nastrouháme nahrubo.
Do větší mísy prosejeme 230 g pohankové mouky, vmícháme do ní vyšlehanou žloutkovou pěnu a přimícháme strouhané jablíčko. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh.
Vylijeme do bábovkové formy a pečeme na 150 stupňů 45 až 55 minut. Píchnutím špejle vyzkoušíme, a pokud se těsto nelepí, máme hotovo.
Dobrou chuť!
Podcast si můžete poslechnout na našem youtube kanálu https://www.youtube.com/watch?v=ElmJNqs1gmI nebo na našich webových stránkách v sekci Podcasty.