Aktuality

Previous Next

Pohanková bábovka pana mlynáře

Při natáčení podcastu v Pohankovém mlýně Šmajstrla nám pan mlynář prozradil recept na vynikající bezlepkovou a, kdo musí, také bezlaktózovou bábovku. Prozradíme ho i vám.

Pohanková bábovka pana mlynáře

  • 4 vajíčka
  • 200 ml olivového oleje
  • 200 ml mléka bez laktózy nebo obyčejné
  • 150 g cukru
  • 230 g pohankové mouky z Pohankového mlýna Šmajstrla

Žloutky spolu s olivovým olejem, mlékem a cukrem vyšleháme do pěny. Mezi tím si vyšleháme bílky se špetkou soli. Oloupeme jedno větší jablko a nastrouháme nahrubo.

Do větší mísy prosejeme 230 g pohankové mouky, vmícháme do ní vyšlehanou žloutkovou pěnu a přimícháme strouhané jablíčko. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh.

Vylijeme do bábovkové formy a pečeme na 150 stupňů 45 až 55 minut. Píchnutím špejle vyzkoušíme, a pokud se těsto nelepí, máme hotovo.

Dobrou chuť!

Podcast si můžete poslechnout na našem youtube kanálu https://www.youtube.com/watch?v=ElmJNqs1gmI nebo na našich webových stránkách v sekci Podcasty.